Zašto Je Poslodavac Odbio: 6 Grešaka U životopisu

Sadržaj:

Zašto Je Poslodavac Odbio: 6 Grešaka U životopisu
Zašto Je Poslodavac Odbio: 6 Grešaka U životopisu

Video: Zašto Je Poslodavac Odbio: 6 Grešaka U životopisu

Video: Zašto Je Poslodavac Odbio: 6 Grešaka U životopisu
Video: Вьетнамская война: причины неудач - почему проиграли США 2024, Maj
Anonim

U potrazi za poslom, svi se želimo nadati da će intervju biti uspješan. Ali u stvarnosti, mnogi kandidati nikada ne stignu do svog poslodavca samo zato što im se životopis ne uklapa.

Zašto je poslodavac odbio: 6 grešaka u životopisu
Zašto je poslodavac odbio: 6 grešaka u životopisu

Šest je najčešćih razloga zašto poslodavac odbija nakon što je jedva pročitao životopis podnosioca zahtjeva.

Osoba nije pročitala uslove posla

Najčešći razlog je taj što osoba ne razumije kakav posao joj se nudi. Naravno, u ovom slučaju, životopis će biti pogrešno sastavljen. Sve kvalitete i zasluge navedene u neprimjerenom životopisu jednostavno se neće računati - poslodavac neće doći do njih. Zato pokušajte shvatiti što bolje kakav vam se posao nudi.

Podnosilac zahtjeva - stranac

Pa, sve je jasno. Kompanija poslodavac suočit će se s vrlo velikim poteškoćama prilikom zapošljavanja stranca: to su problemi s migracijskom službom, troškovi radne dozvole itd. Mnogo je isplativije zaposliti „svog“građanina. Stoga, prijavljujući se za posao u stranoj kompaniji, budite sigurni da ste zaista nezamjenjivi.

Podnosilac prijave - student

Studenti u pravilu ne idu na redovno školovanje. Zbog studija, poželjno je da rade skraćeno radno vrijeme, fleksibilno radno vrijeme i takođe mini odmore za vrijeme sesije. Neracionalno je da gotovo bilo koja kompanija ima takvog zaposlenika.

Pogrešni odgovori

Vrlo je neugodno kada podnosilac zahtjeva odgovori na direktno postavljeno pitanje, a ne na ono što je postavljeno. Morate pokušati odgovoriti na slučaj i ne smetati vam strane stvari koje nisu povezane s glavnim predmetom rasprave, a također pokušati ne davati pogrešne odgovore, bolje je iskreno priznati da niste u potpunosti razumjeli što je pitanje radi o ili jednostavno nije naišao na takvo polje aktivnosti.

Pravopisne greške

Nepismena osoba se apriori doživljava kao ne naročito erudita. Nije ni čudo što se životopis s pogreškama odmah odbija.

Pretjerana zaljubljenost razigranim tonom

Humor je dobar u umjerenim količinama. Ako ga ima previše, to se može smatrati nedovoljno ozbiljnim pristupom radu uopšte.

Preporučuje se: