Neredovno Radno Vrijeme, šta Je To?

Neredovno Radno Vrijeme, šta Je To?
Neredovno Radno Vrijeme, šta Je To?

Video: Neredovno Radno Vrijeme, šta Je To?

Video: Neredovno Radno Vrijeme, šta Je To?
Video: Ненормированный рабочий день Спорные вопросы его установления 2024, April
Anonim

Kada se prijavljuje za posao, budući zaposlenik slaže se da mu se može utvrditi neredovni radni dan. Naravno, bit će nagrađen za takav poseban način rada. Pa šta je neredovno radno vrijeme?

Neredovno radno vrijeme, šta je to?
Neredovno radno vrijeme, šta je to?

Šta je neredovni radni dan. Jednostavno rečeno, ovo je poseban ili poseban način rada uspostavljen za određenog zaposlenika. Postoje situacije kada se zaposlenik ne može uvijek nositi sa svojim radnim zadacima tokom takozvanog radnog vremena. I to nije zato što ne radi dobro, to su samo specifičnosti njegovih aktivnosti.

Ako je za zaposlenika uspostavljen poseban režim rada, poslodavac ima pravo da ga uključi u radne obaveze i nakon završetka radnog dana i prije njegovog početka.

Da bi se utvrdilo neredovno radno vrijeme u organizaciji, mogu se odabrati određene pozicije, na primjer, vozač, upravitelj skladišta ili glavni računovođa. Rusko zakonodavstvo o radu uspostavlja kategoriju građana prema kojima se takav poseban način rada ne može uspostaviti, to su maloljetnici, invalidi, radnici na obuci itd.

Zaposlenima sa neredovnim radnim vremenom osigurava se dodatno plaćeno odsustvo, koje trajanje određuje poslodavac, ali ne smije biti kraće od tri dana.

Preporučuje se: