Kako Se Izviniti Klijentu

Sadržaj:

Kako Se Izviniti Klijentu
Kako Se Izviniti Klijentu

Video: Kako Se Izviniti Klijentu

Video: Kako Se Izviniti Klijentu
Video: Kako vratiti bivšeg partnera 2024, April
Anonim

Loše ponašanje kompanije može biti veliko ili malo, ali ako je klijent nečim uvrijeđen ili nezadovoljan, u svakom ćete slučaju morati poboljšati odnose. Loše izvinjenje može osobu odbiti protiv dalje saradnje. Ispravno izvinjenje će dovesti do dobrih novčanih rezultata i uzajamnog poštovanja.

Kako se izviniti klijentu
Kako se izviniti klijentu

Instrukcije

Korak 1

Slušajte nesretnog klijenta i obećajte da ćete to riješiti. Čak i ako je osoba u krivu, ne pokušavajte ništa dokazati na ovom koraku. Medalje uvijek postoje dvije strane. Kada radite s klijentima, u nekim situacijama morate se ponašati kao psihoterapeut. Sagovornik treba da ode sa zadovoljstvom što je saslušan i obećan da će pomoći.

Korak 2

Shvatite situaciju temeljito. U sukobu postoje trenuci kada desna strana pogriješi zbog čega vatra eksplodira. Ako želite nastaviti raditi s problematičnim klijentom, razmislite o nijansama koje ga toliko živciraju.

Korak 3

Obavijestite klijenta da su postupci zaposlenih u firmi bili pogrešni. To mogu biti beznačajne sitnice, ali ako se klijent prilijepi za njih i smatra se uvrijeđenim, morat će ih predstaviti kao važne.

Korak 4

Recite da ste uznemireni što ste uvrijedili klijenta. Za osobu s teškim karakterom važno je znati da druga strana ne samo da prizna grešku, već žali što se to dogodilo. Potrebna je emocionalna veza da bi se uklonile barijere.

Korak 5

Pitajte koje akcije će se popraviti. Reakcija može biti dvostruka. Adekvatna osoba će se izviniti. Ako je klijent jako ljut, možda neće uspostaviti kontakt. U svakom slučaju, važno je pitati što želi za pomirenje.

Korak 6

Sačekajte pogodno emocionalno raspoloženje klijenta i ponudite mu nastavak suradnje. U trenutku kada se izvinite, osoba možda neće biti spremna za popravljanje veze. Možda će trebati više vremena da se ohladi. Posećujte s vremena na vreme i čim vidite da je klijent na vašoj strani, ponudite da radite dalje. Obećajte da ćete biti pažljiviji u izvršavanju svojih obaveza.

Preporučuje se: