Prijavljivanje Saradnika

Sadržaj:

Prijavljivanje Saradnika
Prijavljivanje Saradnika

Video: Prijavljivanje Saradnika

Video: Prijavljivanje Saradnika
Video: Nasilno ponašanje Mićićevih saradnika - Peđa Lopandić 2024, Maj
Anonim

Ako se u vašem timu pojavi osoba koja ometa dobro koordiniran posao ili ne izvršava sve dužnosti na odgovarajućem nivou, tada o tome trebate reći šefu. Ali to se mora učiniti kako ne bi bilo označeno kao šverc cijelom timu. To nije velika stvar ako dobro shvatite.

Prijavljivanje saradnika
Prijavljivanje saradnika

Instrukcije

Korak 1

Žaliti se na kolegu vrlo je radikalan korak. Ako još uvijek malo sumnjate, pokušajte razgovarati s kolegom licem u lice, odjednom ćete ga moći urazumiti. Stručnjaci preporučuju da se prvo pokušate riješiti situacije prije nego što odete šefu.

Korak 2

Ako razgovor sa kolegom nije dao željene rezultate, onda možete otići do nadležnih organa. Ali trebate ići ne praznih ruku. Prikupite bazu dokaza o nesposobnosti vašeg kolege. U suprotnom, vaše optužbe bit će prepoznate kao neutemeljene. Tada ćete izgubiti i svako poštovanje nadređenih. Osim toga, imate dobre šanse da izgubite posao. Zato je bolje ne ići vlastima bez dokaza.

Korak 3

Prije odlaska šefu, ne zaboravite upozoriti svog kolegu, tako da mu sve ovo ne postane neugodno iznenađenje. Takođe se pobrinite da vaš saradnik ode kod vas kod šefa. To će vam omogućiti da ne izgubite naklonost ostalih kolega.

Korak 4

Preporučljivo je iznijeti žalbu na takav način da izgleda poput poslovnog razgovora između vas i vašeg šefa. U ovom razgovoru imperativ je naglasiti da brinete za organizaciju, za zajednički cilj i ne slijedite nijedan od svojih ličnih ciljeva.

Korak 5

Ne biste trebali ponuditi šefu metode za rješavanje problema. Ovo će vam samo pogoršati jer je donošenje odgovornih odluka prerogativ vlasti. Šefovi ne vole tako ozbiljne prijedloge običnih zaposlenih.

Preporučuje se: