Kako Pravilno Dati Intervjue

Kako Pravilno Dati Intervjue
Kako Pravilno Dati Intervjue

Video: Kako Pravilno Dati Intervjue

Video: Kako Pravilno Dati Intervjue
Video: Znate li kako se pravilno daje inzulin? 2024, April
Anonim

Dobar način da se predstavite putem intervjua. Ali pozivanje novinara da pričaju o sebi je još jedna polovina uspjeha. Važno je osigurati da intervju dobro prođe.

Kako pravilno dati intervjue
Kako pravilno dati intervjue

Postoji nekoliko jednostavnih pravila koja će vam pomoći da izbjegnete greške i da vam pomogne da svoju poruku prenesete svojoj publici.

1. Postavite jasan cilj. Razmislite o onome što želite reći. Lični uspjesi, poslovi u kompaniji ili problemi. Novinar ne bi trebao osjećati da je sastanak previše ad-hoc.

2. Možete predložiti novinaru teme koje bi mogle biti zanimljive ciljanoj publici u vašem području. Napravite listu tema kojih biste se željeli dotaknuti.

3. Pripremite se za razgovore unaprijed. Morate jasno odgovoriti na stvar, nepotrebne informacije nisu potrebne. Ako se prijavljujete za stručni status, trebali biste se osjećati kao riba u vodi.

4. Možete unaprijed pitati novinara koja će biti pitanja. Imate pravo unaprijed znati o čemu će razgovarati s vama.

5. Pohađajte medijsku obuku. To će vam omogućiti da se tijekom intervjua ponašate samopouzdano, govorite uvjerljivo i odgovarate na neugodna i škakljiva pitanja.

6. Ako postoje teme kojih se ne biste željeli dotaknuti, unaprijed obavijestite novinara. Ali u svakom slučaju, budite spremni na to da će vam se možda postavljati pitanja iz različitih područja.

Preporučuje se: