Kako Napraviti Oznake Sa Cijenama

Sadržaj:

Kako Napraviti Oznake Sa Cijenama
Kako Napraviti Oznake Sa Cijenama

Video: Kako Napraviti Oznake Sa Cijenama

Video: Kako Napraviti Oznake Sa Cijenama
Video: Стяжка от А до Я. Ровный пол. Тонкости работы. Все этапы. 2024, Maj
Anonim

Oznaka cijene važan je atribut prometa čija je glavna funkcija prenošenje informacija kupcima o robi koja se prodaje. Na oznake cijena robe može se primijeniti poznata izreka: kalem je mali, ali skup. Zapravo, efikasnost prodaje ovog proizvoda direktno ovisi o tome koliko će cijena proizvoda biti atraktivna i informativna.

Kako napraviti oznake sa cijenama
Kako napraviti oznake sa cijenama

Instrukcije

Korak 1

Postavite grupu proizvoda za koju želite stvoriti oznaku cijene. Podaci koje će sadržavati oznaka cijene ovise o vrsti grupe proizvoda. Za grupu prehrambenih proizvoda, cijena mora sadržavati informacije kao što su: naziv proizvoda, razred, cijena po kilogramu ili sto grama, kapacitet ili težina, cijena po pakiranju. Za grupu neprehrambenih proizvoda: naziv proizvoda, razred, cijena po artiklu. Oznake cijena za svaku grupu robe moraju biti ovjerene potpisom materijalno odgovorne osobe.

Korak 2

Odaberite najbolju boju za naljepnicu proizvoda. Postoje mnoge marketinške teorije o utjecaju boje na kupovnu moć, pa se preporučuje korištenje raspona boja s oznakama cijena koji odgovara predloženom proizvodu. Na osnovu marketinških tajni za dizajn, boje možete primijeniti na oznake cijena, kao što su: zelena - na mliječne proizvode, plava - na morske plodove, svijetloplava i crvena - na neprehrambene proizvode.

Korak 3

Odredite najprikladniji font za naljepnicu proizvoda. Takav font trebao bi privući pažnju potrošača, ali istovremeno ne narušiti percepciju detalja naznačenih na cijeni. Slova na slovima trebaju biti jasna, uredna i laka za čitanje. Važno je zapamtiti da odaberete stil fonta prema grupi proizvoda koji se prodaju. Na primjer, za oznake s cijenama proizvoda preporučuje se korištenje podebljanih teških fontova za kućanske aparate i laganih s malim nagibom za parfumerske proizvode.

Korak 4

Odaberite oblik naljepnice proizvoda. Preporučuje se korištenje oznaka s cijenama jednostavnog geometrijskog oblika. Informacije napisane geometrijskim oznakama s cijenama kupci lakše uočavaju nego one naznačene u složenim nepravilnim oznakama s cijenama. To je zbog činjenice da zamršeni oblici odvlače pažnju od informacija.

Preporučuje se: